четвер, 20 березня 2025 р.

 Наші фішки - нові книжки

Книжкове ПРОМО

Велике задоволення приносять нові книги, які надходять до бібліотеки. Це радість як для відвідувачів, так і для бібліотекаря. Адже кожна нова книга – це нова зустріч, нове знайомство, яскрава подія. Запрошуємо всіх любителів книги стати першими читачами новинок.


Письменники рідного краю
Лимич А. Високе небо України. Вірші для дітей і про дітей під час війни. - Рівне: Волинські обереги, 2024. - 16 с.
Родина, рідна мова, велика таємниця, що прихована у кожній нашій дитині, - усе це є в книзі як прояв великої любові, поваги та підтримки відважним воїнам ЗСУ, котрі стоять на сторожі нашої держави.

Пірог Є. Будь як Ласка. - Рівне: Волинські обереги, 2024. - 16 с.
Сучасна казка для юних читак, подана в стилі коміксів. Незвичний персонаж, що міг стати героєм. ЧОМУ і ЯК варто наслідувати Ласку?...




Береза Р. Билиці Карпатського краю. - Львів: Література та мистецтво, 2024. - 224 с.
Збірка художніх оповідань про життя, кохання та містичні пригоди в Карпатському краї.
Книга запрошує читача у захопливу подорож Карпатами, де реальність переплітається з містикою, а буденність насичена дивовижними подіями. Автор майстерно змальовує колоритних персонажів, наділених надзвичайними здібностями, та розкриває драматичні історії їхнього життя. Особливістю збірки є несподівані сюжетні повороти та глибоке занурення в автентичну культуру горян.


Булгакова Г. Лев у цирку не сміється. - Харків: Ранок, 2024. - 32 с.
Як почувається чорна пантера в маленькій клітці приватного зоопарку? Чого найбільше хочеться дельфіну в дельфінарії? Чому лев у цирку не сміється? Відповіді дітлахи дізнаються з цієї книжки-інтерв'ю безпосередньо від тварин. Зворушливі історії та мрії тварин не залишать байдужими і розкриють інший бік цирків, зоопарків і фотопослуг.

Книжка містить поради від організації UAnimals, щоб малеча дізналася, які природні потреби мають тварини та як кожен із нас може посприяти тому, щоб усі вони жили в безпеці.


Кисельова-Саврасова В. Маленький козак. - Київ: Каламар, 2024. - 36 с.
Це історія про українського хлопчика, який виріс закордоном. Він проходить шлях від любові до мови, якою мама співала йому колискові, до усвідомлення, що його мову ніхто навколо не розуміє. Богдан формує свою українську ідентичність через знайомство з батьківщиною, її історією та культурою.


Ольховська О. (Не) сіль Землі. - Харків: Ранок, 2024. - 96 с.
Це збірка оповідань воєнного часу, героями яких є так звані «вразливі категорії населення».
Це люди з різними долями і світоглядами, з різними фізичними можливостями та з різною ментальністю. Кожен має свою історію й свій шлях, але в життя кожного прийшла війна.
Ключова думка твору: в складних ситуаціях добрі справи видніші і потрібніші, так само як навіть незначний промінчик світла краще видно у темряві.
Найголовніше – залишатися людьми і зберігати віру!


Савчук Н. Тато мій Петлюра.- Тернопіль: Богдан,  2024. - 56 с.
В основі книжки «Тато мій Петлюра» лежить орієнтована на читачів молодшого шкільного віку модель біографічної реконструкції, розроблена кандидатом історичних наук, старшим науковим співробітником Інституту біографічних досліджень НБУВ і фахівцем із дитячої книжки та читання Наталією Марченко (письменницьке псевдо — Наталія Савчук).
Це науково-популярний «життєпис-інсталяція», де розповідь про славетного українського державника Симона Петлюру ведеться від імені його доньки Лесі, яку він дуже любив, і в них усе життя були напрочуд довірливі взаємини. Кожна з семи оповідей розкриває певну грань постаті Петлюри, яка може бути цікавою дітям (дар слова та любов до музики й мистецтва, вміння товаришувати й гуртувати людей, здатність триматися обраного шляху та самовіддане служіння справі). Водночас юні читачі дізнаються багато цікавого про історичні реалії, події, людей, пов’язаних із родиною Петлюр.


Снігур О. Як упіймати сніданок. Коротка історія їжі. - Київ: Портал, 2024. - 104 с.
Перед вами динамічний і дотепний екскурс в історію їжі від появи перших людей до сучасності. Поринаючи у смачний світ минулого, юні читачі дізнаються, як наші предки навчилися готувати, які страви та харчові продукти споживали в різні історичні епохи. Книжка розповідає, що їли перші племена, які населяли українські землі, як бенкетував Володимир Великий, що готували в походах козаки, коли винайшли борщ, чому монастирі були законодавцями гастрономічної моди, чим ласувала українська шляхта, які випробування пережила українська кухня у XX столітті, а також чим ми смакуватимемо у майбутньому. «Як упіймати сніданок. Коротка історія їжі» стане чудовою та пізнавальною розвагою для сімейного читання, а також цікавим і змістовним помічником у школі. Видання розраховане на читачів молодшого та середнього шкільного віку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

23 травня українці відзначають День Героїв – щорічне свято, запроваджене на честь усіх захисників нашої країни, які боролись та продовжують ...